St. Saphorin (Lavaux) - Üzüm Baglari

Yer: Saint Saphorin Üzüm Baglari- Isvicre Waadt Kantonu
Ulasim: Zürich HB-Lozan (Lausanna) - Saint Saphorin 2 saat 44 dakika (Aktarma 1)
Yürüyüs Mesafesi: Saint Saphorin- Cully 1.5 Saat / Saint Saphorin-Lutry 2.5 saat
Zorluk Derecesi: Kolay

Saint Saphorin- Cully arasi gectigimiz sene hasat mevsimi bitimi yani Ekim ayinda güzel bir yürüyüs yapmistik.  Kolay bir etap.(Hatta bebek arabasi ile gelenler vardi...)
Üzüm teraslari- Ekim ayi
Insani uzun süre etkisinde birakan bir mekan burasi. Özellikle Ekim ayini sectik cünkü üzüm yapraklarinin sararmasi manzaraya ayri bir güzellik katiyor. Solumuzda Leman gölü sagimizda ucsuz bucaksiz üzüm teraslari esliginde Cully'e kadar vardik.

Burasi Saint Saphorin, hem sevimli hemde oldukca tarihi bir mekan. Trenden sonra ilk varis noktamiz. 384 metre yüksekliginde 339 nüfuslu kücük bir yerlesim.



Saint Saphorin

St. Saphorin'i arkamizda birakarak teraslara geliyoruz. Metrelerce uzunluktaki teraslar hem cok göz alici hemde cok munzatam yapilandirilmis.




Leman Gölününü teraslardan görnümü

Teraslarin aralarinda tepelere kadar cikabileceginiz yollar mevcut. Daha yukarilardan da manzara ayri bir güzel olsa gerek.

Teraslardaki yürüyüs yollari
Ekim ayinda üzümler toplandiktan sonra olan görüntüler bunlar. Yürürken seyrek de olsa asmalarda kalmis tek tük salkimlar görüyoruz. Bu üzümler saraplik üzümler, zaten teraslar da Weinberg olarak isimlendiriliyor.


Cully'e geldigimizde Lutry'e  kadar gitmekten vazgecip, burada kahvelerimiz ictik. Sonra vapurla Montreux'a gectik. Cully'den karsiya baktigimizda yürüdügümüz yollari görebiliyorduk.
Cully den teraslarin görünüsü

Montreux de cok güzel bir yer. Özellikle göl kenari cok canli ve kalabalik. Hem gezinme hem de yemek icmek icin oldukca fazla mekan var. Fransizcanin hakim oldugu bu sevimli yerde, gemiyi bizim gibi kacirmassaniz  Fransa'ya bile gecebilmeniz mümkün. Yanilmiyorsam son giden gemi saat 16 civarlarindaydi :)

Montreux


Yorumlar

Popüler Yayınlar