Weg der Schweiz - Swiss Path

Toplam Uzunluk : 35 km
Rota Numarasi : 99
Derece / Kondisyon : Orta/ Orta
Maksimum Yükseklik : 872-1050 m.
Tercih edilen Rota : Flüelen-Bauen (10 km)

Bu bölge Isviçre'nin ilk kurulduğu topraklar olarak biliniyor. Vierwaldstättersee etrafinda, Weg der Schweiz olarak da adlandırılan bu rota değişik ülkelerden bir çok insanın tercih ettiği, en popüler hiking yollarından biri. Rota Isviçre'nin ilk kurulduğu yer olarak bilinen Rütli'den   (Kanton Uri) başlamakta, Schwyz, Unterwalden ve Jura kantonlarindan geçmektedir. Bölgede birçok değişik rota çizmek mümkün. Gemi ile farklı noktalara ulaşılabilir, tam turlar yapabilirsiniz. Schwyz'de bir de Bundesbriefmuseum (Devlet Mektup Müzesi) bulunmakta. Konaklama için otelin haricinde hostellar da mevcut (e.g. Jugendherberge-Seelisberg). Brunnen ve Seelisbereg'de çadır bölgeleri de var. 


1991 den beri kullanılan bu rotayı bizim gibi kısmen tamamlayabilirsiniz veya 2-3 gün konaklama yaparak tam tur yapabilirsiniz. Rutli'den başlayıp Flüelen'den devam edip, Brunnen'de bitirdiginizde 35 km (22 mi)lik bir etap yapmış olacaksınız.

quelle: www.myswitzerland.com
Fluelen'den başlayarak 10 km lik bir etap tamamlayarak Bauene kadar geldik. Buradan gemi ile Luzern'e geçerken biraz da dinlenmiş olduk.

Baska hangi etaplar var?
Detaylı bir haritaya buradan da ulaşabilirsiniz :MAP
  1. Seelisberg-Flüelen : 16 km / 5h 05 min. / zorluk-kondisyon: orta-orta / yükseklik 600-950 m.
  2. Flüelen-Brunnen : 15 km / 5h 55 min. / zorluk-kondisyon : kolay-zor / yükseklik : 1050 m.
  3. Brunnen-Seelisberg : 3 km / 1h 25 min. / zorluk-kondisyon : kolay-orta / yükseklik : 380 m.

Sisikon - Flüelen arası tam göl kenarı bir rota, Sisikon'dan itibaren yükselti artıyor ve size yukarıdan güzel bir göl manzarası sunuyor.
Flüelen - Brunnen için etapların en güzeli denebilir. Bu bölge isviçre'nin en eski bölgelerinden biri olduğundan, eski dönemlere ait şatoları görmek mümkün. Yol üzerinde restauran ve oyun alanları da mevcut.





Flüelen'den başlayan bu rota ile Bauene kadar ulaştık. Yol üzerinde yaklaşık 300 ile 830 m. uzunluğundaki iki büyük tünelden geçtik. Yolun en ilginç kısmımlarından biri buydu sanırım.





Yol bu noktadan itibaren gol kenarına doğru devam ediyor. 

Yüzmeye müsait birçok güzel kıyı mevcut. Mevsiminde gidenlere tavsiye ediyoruz. Hazırlıklı gitmekde fayda var.


Her zaman olduğu gibi Isviçre burda da bizi kendine aşık ediyor. Göl manzarası hiç bitmesin istiyor insan :)



Tünellerden önce ve sonra kısmen göl kıyısından çıkarak otoyoldan devam ettiğimiz birkaç bölge oldu. Bu da tünelin göle açılan kıyısından çektiğimiz bir fotoğraf.




Yorumlar

Popüler Yayınlar