Dielsdorf - Baden Wanderweg

Dielsdorf - Regensberg - Hochwacht - Baden (4 saat)
Zorluk Derecesi: Orta
Mesafe: 12 km
Boğazlı Bot-Baton(y.sopası): Gerekli
Yol Durumu: Iyi isaretlendirilmis yollar


Bugün Dielsdorf - Baden arasında 5.5 saatlik güzel, zevkli bir yürüyüş yaptık. Dielsdorf'a Zürich HB'tan S5 treni ile 25 dakikada ulaştıktan sonra bu noktadan Baden istikametine doğru yürüyüşe başladık.Yürüyüşün Hochwacht’a kadar olan kısmı zaman zaman yokuşlu ve kolay bir etaptı. 

 Hochwacht’tan itibaren yol tek kişilik patikaya dönüştü. Zaman zaman kayalık ve sivri noktalardan geçtik. Yağmurlardan dolayı zemin oldukça kaygandı. Yolun bu kısmı Kırmızı-Beyaz çizgilerle işaretlenerek orta zorlukta olduğu belirtilmiş. Bizde zaman zaman zorlanmadık değil.  Sonrasında yol durumundan dolayı karar verdik ki bu etabı Dielsdorf'tan Baden'a doğru yapmak daha doğru.

Hochwacht
Özellikle boğazlı botlar ve batonlar yolun bu kısmında işimize cok yaradı.

Hochwacht
Yürüyüşün diğer ayrıntılarına gelirsek;

Dielsdorf'tan sonra ilk durağımız Regensberg oldu. Regensberg küçük ve sevimli bir tarihi Isviçre köyü.


Köye ulaştığınızda dikkatimizi ilk olarak Oberburg (Oberkalesi) çekti. Oberburg'un 1200 ile 1250 yılları arasında köyün erkekleri tarafından yapılmış en eski yapısı olduğunu öğreniyoruz.Oberburg ortaçağ formunda  yapılmış ve bir süre Avusturyalı Habsburg'ların egemenliği altında kalmış. Sonra ise Zürih Kantonuna geçiyor. 1540 yılında tamamen yanan Oberburg, sonra tekrar inşa edilmiş.

 

Regensberg'den sonra Hochwacht'a vardık.Karşımıza bir restroran ve Radar istasyonu cıktı. Gezengen yolunuda (planetweg- bir benzeri Zürih Uetliberg'de de var) görerek yolumuza devam ediyoruz.

Hochwacht Restorant
Baden'a yaklasirken grill alani da mevcut :)
Birileri sosis kizartmis


ve anlasildigi gibi Baden' vardik.
Baden'dan bir panaroma

Köprü görmeye deger...





Yorumlar

Popüler Yayınlar