LOCARNO - Cardada & Cimetta












Yer: Locarno, Kanton Tessin (italyan)
Yükseklik Cardada: 1340 m.- Cimetta 1670 m.
Ulaşım : Zürich HB-Bellinzona-Locarno 2 saat 48 dk.
Ücret: Gidiş-Dönüş (Halbtax ile) 60 CHF / Normal 120 CHF

Nasil gideriz derseniz?
Locarno- Orselina (Madonna del Sasso): Pendelbahn
Madonna del Sasso- Cardada : Pendelbahn
Cardada- Cimetta: Luftseilbahn


  24 Ağustosta İsviçre'nin italyan bölgesi kantonlarından Tessin'deydik(eng. Ticino). Locarno'ya kadar gidip en güzel panoramik görüş noktalarına sahip dağlardan olan Cardada ve Cimetta'yi görmek, Langensee'nin  (Lago Maggiore) İsviçre'den Italya'ya olan uzantisini seyretmek istedik. Burası hem turistik geziler için çok cazip, hem de nordic walking, mountain bike için de oldukça popüler bir mekan.

Cardada
Cardada 1340 metre yüksekliğinde  lokal bir dağ. Cardada ile Cimetta arasında bir çok yürüyüş yolu bulunmaktadır. Coma della Trosa ve Madone bunlardan başlıcaları. Cardada'ya ulaşım için Locarno'dan Orselinaya funikular bir trenle çıkıp, burada ayrıca Madonna Del Sasso yu görebilirsiniz.

Biz dönüş yolunda Madonna Del Sasso'yu gezip manastırdan Locarno'ya giden merdivenlerden inerek güzel bir yürüyüş yaptık. Madonna Del Sasso 15. yüzyıldılda yapılmış, sonraları genişletilmiş ve 1902 yılında tekrar tadilattan geçmiş bir hacı manastırı (Wallfahrtskirche). Manastir gercekten görmeye değer.






Leonardo da Vinci'nin 15. yüzyılda yapmış olduğu "The Last Supper" adlı meşhur tablosunun heykellerle canlandırıldığı bir odada mevcut.

Ankara'dan da birileri gelmis :)
Manastirdan Locarnoya bu merdivenlerden inerek gidilebiliyor.

Cardada
Orselina'dan(Madonna del Sasso dan) yaklaşık 40 kişilik bir pendelbahn ile Cardada'ya ulaşabilirsiniz. Cimetta ve Cardada biletleri kendi gişelerinde ayrı ayrı alınabiliyor. 

Cardada'da bir dağ restoranı bulunmakta. Ayrica cok genis bir alani görebileceginiz jeolojik bir gözlem noktasi da var. Manzara ise  mükemmel !


Bunun dışında çocuklar için oluşturulmuş doğal bir oyun alanı, kızıldereli çadırlarını görebilirsiniz. Simetrik salincakda oldukca keyifli, denemeye deger.


Cimetta
Cimetta ise Cardada'nın da üstünde bulundan 1670 metrelik bir dağ. Cardada'dan buraya iki kişilik açık teleferik (luftseilbahn) ile ulaşıyorsunuz. Cimetta'da da 360 derecelik özel yapılmış bir panaroma platformu bulunmakta. Bu keyifli noktadan İsviçre'nin deniz seviyesindeki en düşük  noktası olan,Locarno ve Ascona arasında yer alan Maggia deltasını, yine Wallis alplerinin ve İsviçre'nin en yüksek noktası olan 4634 lik Monte Rosa'yı görmek oldukça güzeldi.
 

Yemek ? 
Cimetta'da pizzalarını odun ateşinde pişiren çok güzel bir dağ restoranı bulunmakta. Capanna Ristorante Cimetta. Hem manzaranın güzelliği hem de pizzaların lezzeti nedeni ile Cardada'ya nazaran yemek yemek için burayı öneriyoruz.


Cimetta'daki bu güzel restoranda yemek yerken aynı zamanda cok da yakindan yamaç paraşütçülerini seyredebilirsiniz.


Buradaki panoramik gözlem noktasinda oturup Langensee (Lago Maggiore) yi seyretmek, Cimettada yapilacak en güzel seylerden birisi.





Yorumlar

Popüler Yayınlar