Walensee

Weesen-Quinten
Isviçre'deki en güzel yürüyüş yollarının bulunduğu göllerden biri Walensee. Weesenden Quiınten'a kadar aşağı yukarı 3.5 saat güzel bir yürüyüş yaptık. Kısmen kolay bir etap olsa da büyük bir bölümü orta zorlukta bir bölge. Kesinlikle boğazlı botlarla gidilmesi gerekiyor, aksi takdirde bilek incinmesi ve ağrıları yaşayabilirsiniz. Dikkat diyoruz.


 Yolun bir kısmını göl manzarasını seyrederek aldık. Oldukça keyifliydi. Hatta yol üzerinde küçük de birkaç şelale gördük. Quintenda göl manzaralı tatil evleri (Ferienhaus) de var. Yaz ve bahar aylarında çok da rağbet görüyor. Biz de düşünmüyor değiliz yani.

Quinten'a yaklaştığımızda reçel ve kabakların satıldığı küçük sevimli tezgahlar gördük. Bazılarının sahipleri para kutularını reçellerin yanına bırakıp gitmiş. Istediğinizi alıp ücretini para kutusuna atıyorsunuz. Aslinda bu Isvicre'de cok sık karşılaşacagınız türden bir durum.

Rinquelle

Quinten' a geldiğiniz de buradan gemi ile tren istasyonuna kadar gitme olanağınız var. Ayrıca dönüş yolunda keyifle göl manzarasını izleyerek... 






Yorumlar

Popüler Yayınlar