Rigi

Zorluk Derecesi: Orta
Yol Derecesi: Iyi isaretlendirilmis dag yollari
Yol Zorlugu: Sürekli cikisli yollar, bogazli dag botu giyilmeli, baton bulundurmak iyi olabilir.
Panaroma: Rigi kulmdan 360 derece Vierwaldstättersee panaromasi yapmak mümkün
Zaman: Eylül-Kasim
Yemek: Rigi Kulm'da otel ve restoran mevcut.
Ulasim: 
Weggis-Rigi Kaltbad:Panorama Teleferik
Arth Goldau-Rigi Kulm: Bergbahn
Vitznau-Rigi Kulm : Berg Bahn

Zentralschweiz bölgesinde bulunan Rigi'nin zirve yüksekliği 1797,5 metre. Vierwaldstatter gölü, Zuger gölü  ve Lauerzer göllerinin çevrelediği İsviçre'nin en güzel dağlarından bir tanesi.

Resimde gördügünüz Vitznau-Rigi Treni ile Rigiye cikis ve inis mümkün. Bu tren Rigibahn ismi ile 1871'de yapilmis ve avrupanin ilk dag treni (bergbahn) bkz: Vitznau-Rigi-Bahn . Weggis'den Rigiberg'e  teleferik (seilbahn) ile cikmak da keyifli olsa gerek. Henüz denemedik...

Biz diger bir dag treni ile Alth-Goldau'dan Rigikulm'a ciktik. Günlük bilet almak böyle yerler icin en avantajli durum. Normalde kisi  basi inis cikis 66 (indirim karti halbtax olanlar icin 33) CHF.

Rigi'ye trenle cikarken güzel bir panaroma seyretmek mümkün. Bizde öyle yaptik :) Zirve'nin keyfini cikarip kahveleri yudumladiktan sonra yol almaya basladik. Molalarimiz dahil 4.5 bucuk saatte Vitznau'a varmistik. Yorucu olsa da keyfi hala bizimle...

Yol rotalari iyi isaretlendirilmis. Bazi yollar daha dik tabi. Inerken bogazli botlar böyle yerlerde cok yardimci oldu. Aksi takdirde bilet burkulmasi olabiliyor.

 Arada kücük molalar vermekte fayda var. Cantada enerji verici  yiyecekler ve icecek bulundurmak da cok önemli. Enerjiye ihtiyac olacaginiz bir etap cünkü. Hicbirsey yoksa bir Isvicre cikolatasi muhakkak olmali dimi. Biz de göl manzarali bir mekan bulup güzel bir yemek molasi verdik. Hatta termos ve cayimiz bile vardi :)








Yorumlar

Popüler Yayınlar