LUGANO  (Morcote -Vico Morcote - Melide )


Rota Numarasi: 491
Süre: 2 saat 20 dakika
Mesafe: 5.7 km
Derece: Orta / Merdivenli inis-cikislar
Maximum Yükseklik: 450 m.

Uzun süredir ara verdigim yazilara Melide yazisiyla devam etmek istedim. Melide-Morcote arasindaki doga yürüyüsü Luganoda yapilabilecek aktivitelerden birisi.

Lugano Tessin kantonunun gidilmesi görülmesi gereken güzel sehirlerinden biri. Italya sinirinda, akdeniz iklimine sahip tam bir tatil sehri.

Bu rota genelde Melide'den Morcote'ya yapilmakta ve Morcote'den otobüsle tekrar Melide'ye dönülmektedir. Hemen alttaki fotograf Morcote'den.



Quelle: luganoturismo.ch

Biz otelimizin Morcote'ye (435 m. yükselti) yakin olmasi sebebiyle, yürüyüse bu noktadan baslayip Melide'ye ulastik.Yol Lugano gölü kenarindan uzanmakta ve harika bir manzarasi var. Karsi kiyilar Italya...


Farkli rotalar mevcut tabiki. Biz once Vico Morcote oradan da Melide'de ulasmayi planliyoruz.


Etabin Morcote kismi merdivenlerle basliyor. Biraz performans gerektiren bir bölüm. Merdivenler sayesinde restore yapilmis antik bir köyden geciyoruz. Sarmasikli kamelyalar ve karaktetistik yollardan gecerek devam ediyoruz.Merdivenler ile köyün ortasindaki Santa Maria del Sasso Kilise'sine  ulasiliyor. Burada Lugano gölü ve karsi Italya kiyilarini görebileceginiz bir panorama noktasi var. Sonrasinda Vico Morcote'ye devam ediyoruz.


Bu fotograflarda yolun geri kalan kismindan. Görüldügü gibi kolay / orta zorlukta bir etap. Zaman zaman engebe artabiliyor. Ve Melide'ye yavas yavas yaklasiyorsunuz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar